Дзе Чорная Пантэра ў харчовым ланцугу?

Час Чытання ~1 Мін.

Чорныя пантэры лічацца дамінуючым драпежнікам на вяршыні харчовага ланцуга ў іх асяроддзі, і яны палююць на аленяў тапіраў і дзікоў, але таксама з'ядаюць усё, над чым могуць дамінаваць, калі буйной здабычы мала. Пантэры звычайна лічацца найвышэйшым драпежнікам без натуральных драпежнікаў у дзікай прыродзе.

Чорныя пантэры - разнавіднасць віду пантэр. Чорныя пантэры ў Амерыцы - гэта чорныя ягуары, а чорныя пантэры ў Афрыцы і Азіі - чорныя леапарды. Чорныя пантэры - пажадлівыя мясаедныя жывёлы, якія знаходзяцца на вяршыні харчовага ланцуга. Як і іншыя вярхоўныя драпежнікі, часам чорныя пантэры становяцца ахвярамі іншых пажадлівых драпежнікаў, такіх як ільвы, гіены і людзі. Паколькі чорная пантэра надзвычай адаптыўная, яна сустракаецца ў розных месцах пражывання. Іх рацыён складаецца з здабычы, якую можна знайсці ў пустынях, балотах, лясах, гарах і лугах, якія з'яўляюцца месцам пражывання чорнай пантэры.

Пантэры - начныя паляўнічыя і могуць паляваць на зямлі або падпільноўваць здабычу з верхавін дрэў. Яны аддаюць перавагу буйным млекакормячым, але таксама будуць есці трусоў, птушак і больш дробных жывёл.

Самай вялікай пагрозай для чорнай пантэры з'яўляецца страта асяроддзя пражывання, а не драпежнікаў. Эксперты па дзікай прыродзе лічаць яго пад пагрозай або нават пад пагрозай знікнення з-за высечкі лясоў у натуральным арэале чорных пантэр з-за замаху чалавека і выкарыстання ў сельскай гаспадарцы.

Папулярныя Пасты